KLEUREN

BALAYAGE

Balayage is een Frans woord voor een ‘veeg’ of ’verven’. Het geeft een natuurlijk effect aan je haarkleur en heeft een groot voordeel; balayage geeft amper uitgroei. Het ziet er allemaal heel natuurlijk uit!

De kleur wordt aangebracht aan de oppervlakte van het haar (en niet geheel verzadigd in het haar wat normaliter wordt gedaan). Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele ‘vegen’ van lichtere delen in de lengtes bevat. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt om highlights te creëren. Deze kleur kan goed aangepast worden aan de natuurlijke valling van het haar en wat bij de coupe staat, met een subtiel effect. Wij bekijken samen met jou welke kleur het beste staat. Deze kleurtechniek kan toegepast worden bij zowel blond als bruin haar. Balayage werkt bij alle haarlengtes; van lang haar tot aan een kort koppie. bij stijl, slag of krulhaar. Je kan veel verschillende soorten Balayage tinten creëren, het hangt allemaal af van je bestaande haarkleur en welke kleur mooi staat bij je huidtint. Als je van nature donkerbruin haar hebt is het mooi wanneer je een aantal tinten lichter gaat, voor een soepel kleur verloop. Vraag naar de mogelijkheden. Kijk voor inspiratie alvast eens op http://www.glamourista.nl/blog/2015/09/balayage-kapsels-en-haarkleuren/

Ombré

Ombré hair is eigenlijk de benaming voor een kapsel in een lichte haarkleur in combinatie met een donkere uitgroei. De kleuren zijn zo op elkaar afgestemd dat het geheel er heel chique uitziet. Bekende celebs en fashion icons, zoals Whitney Port, Lauren Conrad, Sarah Jessica Parker en Alexa Chung doen met deze trend mee. Maar ook op de catwalk, bij bijvoorbeeld Miu Miu, kwam je het Ombré haar al tegen.

Babylights

Babylights zijn subtiele highlights waarbij de eigen haarkleur wordt verbeterd, een soort opfrisbeurt dus. Je haarkleur wordt bij deze techniek niet veranderd en behoudt voor het grootste deel de natuurlijke kleur. Het haar leeft met deze kleuringstechniek als het ware op en ziet er gezonder en natuurlijker uit. Wil je een keer wat anders met je haar, maar geen drastische behandeling ondergaan? Dan is een subtiele verandering door middel van babylights perfect voor jou!

Highlights

Highlights zijn zoveel meer dan simpele lichtje plukjes in je haar. Goed gezette highlights kunnen je ogen accentueren en je gezicht shapen. Daarnaast kunnen ze dun haar voller laten lijken door gebruik te maken van subtiele nuances en natuurlijk ogende kleurverschillen. We praten je graag bij over de verschillende soorten highlights en verschillende kleurtechnieken die er zijn. Samen gaan we zoeken naar de highlight die bij jou past.

DE ENE HIGHLIGHT IS DE ANDERE NIET

Misschien ken je hem nog wel: de ouderwetse coupe soleil. Plukjes haar werden met een naald kris kras uit een muts geweven en op deze manier gekleurd. Gelukkig is dit verleden tijd en is er sindsdien veel verbeterd. Hieronder een aantal mogelijkheden en technieken:

 

  • Bij classic highlights worden er folies door het hele haar gezet. Zo wordt het haar gekleurd in nuances die meestal dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt voor fijne highlights met een natuurlijk, sun-kissed effect; net alsof je haar door de zon opgelicht is.
  • De prachtige color melt techniek: classic highlights, maar dan ingekleurd met een balayage- of ecaille techniek voor een super natuurlijke overloop.
  • Block highlights en circle highlights zorgen ervoor dat bepaalde delen van je kapsel, bijvoorbeeld je pony, extra goed uitkomen. Perfect om helderheid in het haar te creëren.

 

HIGHLIGHTS VAN NU

De highlights van nu zijn subtiel met veel transparant kleurverschil. De barcode trend van de jaren ‘90, waarbij high- en lowlights met een sterk kleurverschil naast elkaar gezet worden voor een super strak contrast, zien we nu dus nauwelijks nog langskomen.